Pieczeń świąteczna

Oceń ten przepis!

4/5 4 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab rozkrój na duży płat. Oprósz go przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Mięso mielone połączyć z jajkiem, dopraw Ziarenkami Smaku, Przyprawą do zup i pieprzem. Na płacie mięsa rozłóż ser, natkę pietruszki i mielone mięso.
  3. Schab zwiń w roladę. Następnie obwiąż nicią i zawiń w folię aluminiową.
  4. Włóż do blaszki lub do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  5. Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez kolejne 70 minut.
  6. Podawaj z ulubionym sosem majonezowym.

Opis przepisu:

Nadziewaną mielonym mięsem, żółtym serem i natką, schabową pieczeń świąteczną dobrze jest zacząć przygotowywać na 2,5 godziny przed podaniem, bo mięso powinno "odpocząć" po upieczeniu. Do smaku dodajemy przyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz Przyprawę w płynie do zup, sosów i sałatek WINAIRY. Na świąteczny obiad podajemy ją z ziemniakami i sałatą ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Wiolettak
    Mam bardziej pytanie niż komentarz a mianowicie jak rozciąć ten schab aby nie był za gruby i czy jajko dodaje sie do mięsa mielonego, bo jest wymienione w w składnikach i pózniej brak informacji gdzie je dodać. Jaki ser jest najlepszy i czy jak posmaruje sie miodem to zawinąć w folie czy nie. Prosze dajcie znać jak ogarnąć ta roladę

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?