Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto z jabłkami

  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 16
  • kalorie Kalorie: 179 kcal / 1 porcję

Proste ciasto z jabłkami i masą budyniową zasmakuje każdemu. Do ciasta najlepiej użyj jabłek lekko kwaskowych, typu antonówka lub szara reneta.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj formę tłuszczem
  2. Jabłka obierz, wyjmij gniazda nasienne i skrój w kostkę
  3. Mąkę, budyń, cukier, proszek do pieczenia i miękkie masło posiekaj dokładnie
  4. Wbij jaja, dodaj śmietanę a na końcu wyrabiania dodaj jabłka
  5. Dokładnie wyrób ciasto
  6. Wlej ciasto do formy i piecz ok. 45 minut
  7. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem i podawaj na świeżo
Kalorie: 179 kcal / 16 porcję

Potrzebne składniki:

  • Mąka pszenna (2 szklanki)
  • Masło (100 g)
  • Cukier (1 szklanka)
  • Jajo (2 sztuki)
  • Sól (1 szczypta)
  • Jabłka (1 kg)
  • Budyń o smaku śmietankowym b/c WINIARY (1 opakowanie)
  • Cukier puder (do dekoracji)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (2 łyżeczki)
  • Śmietana 18% (2 łyżki czubate)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto z jabłkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto z jabłkami

Wydrukuj przepis

Ciasto z jabłkami

Zgłoś przepis do moderacji