1

2

Przepisy

Ciasto z jabłkami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 16 porcji

179 calories kalorie: 179 kcal / porcja

Proste ciasto z jabłkami i masą budyniową zasmakuje każdemu. Do ciasta najlepiej użyj jabłek lekko kwaskowych, typu antonówka lub szara reneta.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj formę tłuszczem
  2. Jabłka obierz, wyjmij gniazda nasienne i skrój w kostkę
  3. Mąkę, budyń, cukier, proszek do pieczenia i miękkie masło posiekaj dokładnie
  4. Wbij jaja, dodaj śmietanę a na końcu wyrabiania dodaj jabłka
  5. Dokładnie wyrób ciasto
  6. Wlej ciasto do formy i piecz ok. 45 minut
  7. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem i podawaj na świeżo

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: