Sałatka z łososiem wędzonym

Oceń ten przepis!

4/5 4 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Porcje 4

4/5 4 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grejpfruty przekrój na połowę. Wydrąż delikatnie miąższ i podziel go na cząstki.
  2. Seler naciowy oczyść i pokrój w plasterki.
  3. Krewetki osącz z zalewy.
  4. Cząstki grejpfruta, seler i krewetki połącz z Majonezem, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  5. Tak przygotowaną sałatką napełnij wydrążone połówki grejpfrutów.
  6. Oliwki pokrój w plasterki.
  7. Na wierzchu sałatki ułóż dekoracyjnie plastry łososia, plasterki oliwek i listki selera.

Opis przepisu:

Sałatka z łososiem wędzonym, z dodatkiem owoców, krewetek w zalewie i selera. Do sałatki dodajemy Majonez dekoracyjny WINIARY, który łączymy z częścią składników i doprawiamy do smaku. W sałatce znajdziecie także czarne oliwki, które prócz ciekawego smaku sprawią, że kolor naszego dania będzie zaskakiwał. A najważniejszym etapem w przygotowaniu sałatki z łososiem wędzonym jest jej sposób podania – danie nakładamy do miseczek zrobionych z połówek żółtego grejpfruta. Elegancko, efektownie i pysznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?