1

2

Przepisy

Sałatka z łososiem wędzonym

5/5 5 30 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

183 calories kalorie: 183 kcal / porcja

Sałatka z łososiem wędzonym, z dodatkiem owoców, krewetek w zalewie i selera. Do sałatki dodajemy Majonez dekoracyjny WINIARY, który łączymy z częścią składników i doprawiamy do smaku. W sałatce znajdziecie także czarne oliwki, które prócz ciekawego smaku sprawią, że kolor naszego dania będzie zaskakiwał. A najważniejszym etapem w przygotowaniu sałatki z łososiem wędzonym jest jej sposób podania – danie nakładamy do miseczek zrobionych z połówek żółtego grejpfruta. Elegancko, efektownie i pysznie!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grejpfruty przekrój na połowę.
  2. Wydrąż delikatnie miąższ i podziel go na cząstki.
  3. Seler naciowy oczyść i pokrój w plasterki.
  4. Krewetki osącz z zalewy.
  5. Cząstki grejpfruta, seler i krewetki połącz z Majonezem, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  6. Tak przygotowaną sałatką napełnij wydrążone połówki grejpfrutów.
  7. Oliwki pokrój w plasterki.
  8. Na wierzchu sałatki ułóż dekoracyjnie plastry łososia, plasterki oliwek i listki selera.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: