1

2

Przepisy

Schab w pomarańczach

5/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 8 porcji

kalorie: 315 kcal / porcja

Domowa pieczeń na jesienno-zimowy obiad dla całej rodziny: schab w pomarańczach. Mięso doprawiamy pysznie przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY i marynujemy godzinę w oleju z sokiem z pomarańczy i Przyprawą w płynie do zup, sosów i sałatek WINIARY. Obsmażamy i pieczemy w piekarniku z sosem z marynaty. Podajemy z ryżem i plastrami świeżej pomarańczy, które możemy udekorować żurawiną lub borówką do mięsa.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Olej (5 łyżek) połącz z sokiem z jednej pomarańczy i Przyprawą w płynie, skrop nim mięso i wstaw na 1 dobę do lodówki.
  3. W trakcie marynowania mięso przewróć kilka razy.
  4. Wyjmij z zalewy, zrumień na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
  5. Mięso przełóż do naczynia do zapiekania, polej marynatą.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz przez 60 minut.
  7. Drugą pomarańczę obierz i pokrój w plastry.
  8. Mięso również pokrój w plastry, podawaj z pomarańczami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: