Śledzie w majonezie

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 13 godz. 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez około 1 godzinę, odsącz, pokrój w romby, skrop sokiem z cytryny, pozostaw na 20 minut.
  2. Majonez połącz z musztardą, dopraw pieprzem.
  3. Sos majonezowy połącz z filetami.
  4. Pozostaw w lodówce do następnego dnia (na około 12 godzin).
  5. Wyłóż na półmisek razem z majonezem.
  6. Jajka drobno posiekaj i posyp nimi śledzie.

Opis przepisu:

Śledzie w majonezie należy podawać następnego dnia po przygotowaniu. Są pyszne i bardzo proste: w sosie z majonezu i musztardy, posypane siekanym jajkiem na twardo. Serwujemy na półmisku, udekorowane cząstkami cytryny i gałązkami koperku lub pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?