Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Śledzie w majonezie

  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 541 kcal / 1 porcję

Śledzie w majonezie należy podawać następnego dnia po przygotowaniu. Są pyszne i bardzo proste: w sosie z majonezu i musztardy, posypane siekanym jajkiem na twardo. Serwujemy na półmisku, udekorowane cząstkami cytryny i gałązkami koperku lub pietruszki.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filety wymocz w wodzie przez około 1 godzinę, odsącz, pokrój w romby, skrop sokiem z cytryny, pozostaw na 20 minut.
  2. Majonez połącz z musztardą, dopraw pieprzem.
  3. Sos majonezowy połącz z filetami.
  4. Pozostaw w lodówce do następnego dnia (na około 12 godzin).
  5. Wyłóż na półmisek razem z majonezem.
  6. Jajka drobno posiekaj i posyp nimi śledzie.
Kalorie: 541 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Majonez Dekoracyjny WINIARY (150 ml)
  • musztarda francuska (2 łyżki)
  • filet śledziowy (400 g)
  • jajko ugotowane na twardo (2 sztuki)
  • cytryna (0,5 sztuki)
  • pieprz (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Śledzie w majonezie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Śledzie w majonezie

Wydrukuj przepis

Śledzie w majonezie

Zgłoś przepis do moderacji