1

2

Przepisy

Śledzie w majonezie

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

541 calories kalorie: 541 kcal / porcja

Śledzie w majonezie należy podawać następnego dnia po przygotowaniu. Są pyszne i bardzo proste: w sosie z majonezu i musztardy, posypane siekanym jajkiem na twardo. Serwujemy na półmisku, udekorowane cząstkami cytryny i gałązkami koperku lub pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez około 1 godzinę, odsącz, pokrój w romby, skrop sokiem z cytryny, pozostaw na 20 minut.
  2. Majonez połącz z musztardą, dopraw pieprzem.
  3. Sos majonezowy połącz z filetami.
  4. Pozostaw w lodówce do następnego dnia (na około 12 godzin).
  5. Wyłóż na półmisek razem z majonezem.
  6. Jajka drobno posiekaj i posyp nimi śledzie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: