Kapusta z grochem

4/5 4 50 5 1
4/5 4 50 5 1
  • Przygotowanie: 50 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Groch i grzyby namocz oddzielnie na około 12 godzin. Ugotuj również oddzielnie.
  2. Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, ugotuj z Bulionem grzybowym.
  3. Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.
  4. Do kapusty dodaj groch, grzyby i cebulę.
  5. Dopraw cukrem i pieprzem, zagotuj.

Opis przepisu:

Wigilijną kapustę z grochem próbował chyba każdy. To wyjątkowy przysmak, który gości na naszych świątecznych stołach. Bardzo sycący dodatek do ryby, który idealnie komponuje się z ziemniakami z wody. Aby nadać jej jednak wyjątkowego smaku, kapustę ugotuj w aromatycznym bulionie z grzybami leśnymi. Wigilijna kapusta z grochem i grzybami będzie także wspaniałym pomysłem na obiad także przy innej okazji, niż Boże Narodzenie. Smacznego!
Zobacz inne pomysły na świąteczne dania >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?