1

2

Przepisy

Kapusta z grochem

4/5 4 41 5 1

przygotowanie: 50 minut

porcje: 6 porcji

154 calories kalorie: 154 kcal / porcja

Wigilijną kapustę z grochem próbował chyba każdy. To wyjątkowy przysmak, który gości na naszych świątecznych stołach. Bardzo sycący dodatek do ryby, który idealnie komponuje się z ziemniakami z wody. Aby nadać jej jednak wyjątkowego smaku, kapustę ugotuj w aromatycznym bulionie z grzybami leśnymi. Wigilijna kapusta z grochem i grzybami będzie także wspaniałym pomysłem na obiad także przy innej okazji, niż Boże Narodzenie. Smacznego!
Zobacz inne pomysły na świąteczne dania >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Groch i grzyby namocz oddzielnie na około 12 godzin. Ugotuj również oddzielnie.
  2. Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, ugotuj z Bulionem grzybowym.
  3. Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.
  4. Do kapusty dodaj groch, grzyby i cebulę.
  5. Dopraw cukrem i pieprzem, zagotuj.

1 wskazówka do przepisu

  • Michał
    Cebulke zeszklic na tłuszczu ze słoninki i zasmaszke tez na słonince super sprawa polecam a groch to musi byc krasy

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: