Filety śledziowe w oliwie

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety zalej wodą, a następnie wymocz przez godzinę.
  2. Odsącz i pokrój na małe prostokąty.
  3. Cebule obierz i pokrój w plastry.
  4. Z cytryn wyciśnij sok i połącz z olejem, Przyprawą do zup, sosów i sałatek WINAIRY, cukrem, pieprzem i majerankiem.
  5. Filety połącz z cebulą, zalej olejem i pozostaw w lodówce na 24 godziny.

Opis przepisu:

Doskonałe na przystawkę filety śledziowe w oliwie. Bardzo proste do przyrządzenia - wystarczy wymoczyć rybki przez godzinę w wodzie, dodać pokrojoną cebulę i zalać aromatyczną zalewą z oleju, soku z cytryny, Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY oraz majeranku. Podajemy po 24 godzinach chłodzenia w lodówce, udekorowane natką i cząstkami cytryny, najlepiej ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?