1

2

Przepisy

Sałatka z selerem naciowym

4/5 4 106 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

168 calories kalorie: 168 kcal / porcja


Coś dla lubiących na wiosennie i na chrupiąco – niezwykła sałatka ze zwykłych produktów: selera naciowego, parówki, papryki, kukurydzy i sosu tatarskiego WINIARY.

Kolorowa i prosta sałatka z selerem naciowym to rozwiązanie idealne dla tych, którzy przepadają za podjadaniem wyrazistych i smacznych kompozycji z warzyw: selera, papryki, jajka, kukurydzy i cebuli.

Do sałatki selerowej możemy dodać również parówkę i szczypiorek. Do połączenia wszystkich składników użyj Sosu tatarskiego WINIARY, całość dopraw pieprzem do smaku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Seler oczyść i pokrój w paseczki.
  2. Paprykę umyj, wyjmij z niej gniazda nasienne i także pokrój w paseczki.
  3. Parówkę i jajko pokrój w kostkę.
  4. Posiekaj cebulę i szczypiorek.
  5. Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem tatarskim.
  6. Dopraw pieprzem.

1 wskazówka do przepisu

  • Lesio
    Dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: