Sałatka z selerem naciowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 135 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 135 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Seler oczyść i pokrój w paseczki.
  2. Paprykę umyj, wyjmij z niej gniazda nasienne i także pokrój w paseczki.
  3. Parówkę i jajko pokrój w kostkę.
  4. Posiekaj cebulę i szczypiorek.
  5. Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem tatarskim.
  6. Dopraw pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka to jedna z tych potraw, której nie może zabraknąć podczas żadnej uroczystości – niezależnie od tego, czy są to imieniny, wesele, świąteczny obiad, czy grill w gronie znajomych. Przepisów na sałatki jest całe mnóstwo. Jedne z nich są proste i szybkie, inne wymagają użycia mnóstwa składników, poświęcenia sporej ilości czasu i pewnych umiejętności. Ale czy to znaczy, że tylko te drugie mogą być naprawdę smaczne? Oczywiście, że nie!

Najlepszym tego przykładem jest sałatka z selerem naciowym. Jej przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż pół godziny, jest tania, bo składa się na nią zaledwie kilka prostych i powszechnie dostępnych produktów, a do tego jest pyszna i świetnie prezentuje się na talerzu.

Sałatka selerowa jest wyjątkowo kolorową, wiosenną propozycją, która wprowadzi odrobinę słońca do każdej kuchni, niezależnie od pory roku. Potrawa ta kryje w sobie chrupiące kawałki świeżej papryki i selera naciowego, a także jajka, kukurydzę i aromatyczną cebulkę. Wszystkie te składniki połącz przy pomocy Sosu tatarskiego WINIARY, a uzyskasz wyjątkowo smaczny efekt końcowy!

Do sałatki selerowej możesz dodać również parówkę i szczypiorek, a całość doprawić pieprzem, jeśli lubisz wyraziste kompozycje. Przygotuj sałatkę z selerem naciowym już dziś i ciesz się jej fantastycznym smakiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?