składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Seler oczyść i pokrój w paseczki.
- Paprykę umyj, wyjmij z niej gniazda nasienne i także pokrój w paseczki.
- Parówkę i jajko pokrój w kostkę.
- Posiekaj cebulę i szczypiorek.
- Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem tatarskim.
- Dopraw pieprzem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Sałatka to jedna z tych potraw, której nie może zabraknąć podczas żadnej uroczystości – niezależnie od tego, czy są to imieniny, wesele, świąteczny obiad, czy grill w gronie znajomych. Przepisów na sałatki jest całe mnóstwo. Jedne z nich są proste i szybkie, inne wymagają użycia mnóstwa składników, poświęcenia sporej ilości czasu i pewnych umiejętności. Ale czy to znaczy, że tylko te drugie mogą być naprawdę smaczne? Oczywiście, że nie!
Najlepszym tego przykładem jest
Sałatka selerowa jest wyjątkowo kolorową, wiosenną propozycją, która wprowadzi odrobinę słońca do każdej kuchni, niezależnie od pory roku. Potrawa ta kryje w sobie chrupiące kawałki świeżej papryki i selera naciowego, a także jajka, kukurydzę i aromatyczną cebulkę. Wszystkie te składniki połącz przy pomocy Sosu tatarskiego WINIARY, a uzyskasz wyjątkowo smaczny efekt końcowy!
Do sałatki selerowej możesz dodać również parówkę i szczypiorek, a całość doprawić pieprzem, jeśli lubisz wyraziste kompozycje. Przygotuj sałatkę z selerem naciowym już dziś i ciesz się jej fantastycznym smakiem!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?