Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Filet z indyka w cieście

  • Filet z indyka w cieście
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 628 kcal / 1 porcję

Pyszny, smażony filet z indyka w ryżowym cieście możesz przyrządzić wspólnie z małym pomocnikiem, który na pewno doskonale poradzi sobie z prostym ciastem z jajek, mąki, mleka i gotowanego ryżu. Usmażone kawałki fileta świetnie smakują z ziemniakami z wody oraz sałatką z pomidorów lub mizerią.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filet pokrój na osiem kawałków, lekko rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Ryż ugotuj do miękkości i ostudź.
  3. Połącz ze sobą wszystkie składniki ciasta – to zadanie idealne również dla dzieci. Dopraw do smaku solą.
  4. Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
  5. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu i polej nim mięso.
  6. Podawaj z ziemniakami z wody i surówką.
Kalorie: 2512 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Filet z indyka w cieście
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Filet z indyka w cieście

Wydrukuj przepis

Filet z indyka w cieście

Zgłoś przepis do moderacji