1

2

Przepisy

Filet z indyka w cieście

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

628 calories kalorie: 628 kcal / porcja

Pyszny, smażony filet z indyka w ryżowym cieście możesz przyrządzić wspólnie z małym pomocnikiem, który na pewno doskonale poradzi sobie z prostym ciastem z jajek, mąki, mleka i gotowanego ryżu. Usmażone kawałki fileta świetnie smakują z ziemniakami z wody oraz sałatką z pomidorów lub mizerią.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto ryżowe:

Przygotowanie:

  1. Filet pokrój na osiem kawałków, lekko rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Ryż ugotuj do miękkości i ostudź.
  3. Połącz ze sobą wszystkie składniki ciasta – to zadanie idealne również dla dzieci. Dopraw do smaku solą.
  4. Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
  5. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu i polej nim mięso.
  6. Podawaj z ziemniakami z wody i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: