Zawijane szaszłyki z karkówki

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 5 godz. 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój na kawałki 2,5 x 2,5 cm.
  2. Papryki i cebulę oczyść i pokrój w paski.
  3. Mięso rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie płaty.
  4. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop winem i olejem, pozostaw w lodówce na 4-5 godzin.
  5. Na każdym kawałku mięsa połóż kawałek papryki i cebuli, zroluj i nabijaj na patyczki posmarowane olejem.
  6. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut.

Opis przepisu:

Zawijane szaszłyki z karkówki - z niespodzianką! W środku soczystych mięsnych zawijasków kryją się kawałki cebuli i słodkiej, kolorowej papryki. Mięso musi poleżeć kilka godzin w marynacie, ale warto poczekać :) Pyszne z ciemnym pieczywem, bagietką, pieczonymi ziemniakami, a nawet frytkami.

Spróbuj także z sosem z orzeszkami prażonymi na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?