Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Cukinia faszerowana

  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • Cukinia faszerowana
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 182 kcal / 1 porcję

Nie masz pomysłu na obiad lub lekką przekąskę, kiedy przyjdą najbliżsi? Polecamy cukinię nadziewaną farszem mięsnym z kurczaka i tartym żółtym serem. Całe danie proponujemy wzbogacić Sosem pieczarkowym Na Każdy Dzień WINIARY. Cukinię faszerowaną możesz podać z kaszą lub ryżem, najlepiej od razu po przygotowaniu. Jeśli jednak chcesz zaserwować ją w formie przekąski lub przystawki, podaj ją z odrobiną sałatki – rukoli czy roszponki skropionych oliwą.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj naczynie do zapiekania lub blaszkę.
  2. Cukinie umyj i przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ.
  3. Środek cukinii wysmaruj olejem.
  4. Cebulę obierz i drobno posiekaj a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  5. Filet umyj i pokrój w drobną kostkę.
  6. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i miąższ z cukinii.
  7. Podsmaż i odstaw do ostudzenia.
  8. Do farszu dodaj rozdrobnioną bułkę, jajo, posiekaną natkę pietruszki i sos pieczarkowy (proszek).
  9. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku.
  10. Faszeruj cukinie a wierzch posyp serem.
  11. Piecz 25-30 minut.
  12. Cukinię podawaj na ciepło, najlepsza jest na świeżo.
Kalorie: 728 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

konkurs kuchnia od kuchni

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 25 kwietnia 2016
    MISTAN

    Przepis sprawdzony, polecam

    +1
  • 24 marca 2016
    maxpiz

    musze sprobowac, jeszcze nie jadlem cukinii w takiej postaci.

    +0
  • 9 października 2015
    Redone

    Cukinia wyszła przepyszna. Dodałam co prawda troszkę groszku z puszki, ale i bez tego byłoby super. A do cukinii pieczone ziemniaki, które przy okazji zrobiłam w piekarniku. Na pewno wrócę do tego przepisu nie raz!

    -1
  • 27 września 2014
    kukkuk

    Niee wiem, czy można to nazwać targiem. To sa zakupy grupowe. na pewno działają w Warszawie, o Lublin pytaj bezpośrednio u nich (możesz na ich fb - https://www.facebook.com/lokalnyrolnikpl?fref=ts). Przy okazji zapraszam do naszej grupy zakupowej: https://lokalnyrolnik.pl/hocki_klocki

    -1
  • 27 września 2014
    kukkuk

    Niee wiem, czy można to nazwać targiem. To sa zakupy grupowe. na pewno działają w Warszawie, o Lublin pytaj bezpośrednio u nich (możesz na ich fb - www.facebook.com/lokalnyrolnikpl?fref=ts). Przy okazji zapraszam do naszej grupy zakupowej: lokalnyrolnik.pl/hocki_klocki

    -2
  • 27 września 2014
    kukkuk

    Niee wiem, czy można to nazwać targiem. To sa zakupy grupowe. na pewno działają w Warszawie, o Lublin pytaj bezpośrednio u nich (możesz na ich fb - https://www.facebook.com/lokalnyrolnikpl?fref=ts). Przy okazji zapraszam do naszej grupy zakupowej: https://lokalnyrolnik.pl/hocki_klocki

    -3
  • 27 września 2014
    kukkuk

    Niee wiem, czy można to nazwać targiem. To sa zakupy grupowe. na pewno działają w Warszawie, o Lublin pytaj bezpośrednio u nich (możesz na ich fb - https://www.facebook.com/lokalnyrolnikpl?fref=ts). Przy okazji zapraszam do naszej grupy zakupowej: https://lokalnyrolnik.pl/hocki_klocki

    -3
  • 27 września 2014
    Szyneczka

    Już nie pierwszy raz słyszę o tym lokalnyrolnik.pl. Co to jest? Jakiś taki targ online? Czy w Lublinie to działa?

    +1
  • 27 września 2014
    kukkuk

    Kupiłam cukinię na lokalnyrolnik.pl i nie mogłam się zdcydować, jak ją przyrządzić. Całe szczęście kochane WIniary nie zawiodły. Wyszła przepyszna :)

    +0
  • 15 marca 2014
    olkaaa

    robię bardzo podobną

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Cukinia faszerowana

Wydrukuj przepis

Cukinia faszerowana

Zgłoś przepis do moderacji