1

2

Przepisy

Omlety z jagodami

4/5 4 61 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

516 calories kalorie: 516 kcal / porcja

Jagodowe szaleństwo: puszyste omlety na Budyniu o smaku bananowym WINIARY, z nadzieniem serowo-jagodowym z bitą śmietaną, polane musem z jagód. Omlety z jagodami to doskonały pomysł na menu śniadaniowe, a także na deser i kolację. Dla najmłodszych domowników pewnie także jagodowe placuszki sprawdzą się doskonale na obiad. Omlety możesz udekorować jagodami i listkiem świeżej mięty.

składniki:

Liczba porcji:

nadzienie:

Przygotowanie:

  1. Jajka i żółtka utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj mąkę i budyń.
  2. Smaż omlety na rozgrzanym oleju na rumiano. Ostudź.
  3. Śmietanę ubij, jagody zmiksuj z cukrem pudrem.
  4. Serek połącz ze śmietaną i połową musu jagodowego.
  5. Dopraw sokiem z cytryny, schłodź.
  6. Na omlety nałóż porcje nadzienia, złóż na połowę.
  7. Przed podaniem polej pozostałym musem jagodowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: