Naleśniki z sosem truskawkowym

5/5 5 74 5 1
5/5 5 74 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz. 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

ciasto naleśnikowe:

farsz:

sos truskawkowy:

Przygotowanie:

  1. Mleko, proszek budyniowy, mąkę, jajka i sól zmiksuj na ciasto naleśnikowe. Dodaj mak.
  2. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników.
  3. Ser zmiksuj ze śmietaną i cukrem.
  4. Każdy naleśnik posmaruj serem i złóż w trójkąt.
  5. Ułóż w naczyniu do zapiekania bez tłuszczu, zapiekaj 10-15 minut w temperaturze 180°C.
  6. Truskawki oczyść i zmiksuj z cukrem pudrem, następnie przetrzyj przez sito.
  7. Naleśniki podawaj polane sosem truskawkowym.

Opis przepisu:

Weź Budyń o smaku bananowym WINIARY i przygotuj ciasto naleśnikowe jakiego dotąd nie znałeś! Do tego podaj sos ze świeżych truskawek, który w połączeniu z kremowym nadzieniem sprawi Ci mnóstwo przyjemności! Naleśniki z sosem truskawkowym możesz podać w formie deseru, ale także jako słodki obiad dla najmłodszych. Naleśniki udekoruj świeżymi truskawkami, a całość możesz posypać cukrem pudrem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?