1

2

Przepisy

Naleśniki z sosem truskawkowym

5/5 5 69 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

426 calories kalorie: 426 kcal / porcja

Weź Budyń o smaku bananowym WINIARY i przygotuj ciasto naleśnikowe jakiego dotąd nie znałeś! Do tego podaj sos ze świeżych truskawek, który w połączeniu z kremowym nadzieniem sprawi Ci mnóstwo przyjemności! Naleśniki z sosem truskawkowym możesz podać w formie deseru, ale także jako słodki obiad dla najmłodszych. Naleśniki udekoruj świeżymi truskawkami, a całość możesz posypać cukrem pudrem.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto naleśnikowe:

farsz:

sos truskawkowy:

Przygotowanie:

  1. Mleko, proszek budyniowy, mąkę, jajka i sól zmiksuj na ciasto naleśnikowe.
  2. Dodaj mak.
  3. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników.
  4. Ser zmiksuj ze śmietaną i cukrem.
  5. Każdy naleśnik posmaruj serem i złóż w trójkąt.
  6. Ułóż w naczyniu do zapiekania bez tłuszczu, zapiekaj 10-15 minut w temperaturze 180°C.
  7. Truskawki oczyść i zmiksuj z cukrem pudrem, następnie przetrzyj przez sito.
  8. Naleśniki podawaj polane sosem truskawkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: