Szynka świąteczna

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso obsmaż na rumiano.
  2. Przygotuj wywar z przyprawy ZIARENKA SMAKU, cebuli, liścia laurowego, goździków, tymianku i pieprzu.
  3. Przełóż mięso i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 60 minut.
  4. Wyjmij, osusz i jeszcze raz zrumień.
  5. Podawaj na zimno z sosem majonezowym.

Opis przepisu:

Soczysta, gotowana wieprzowa szynka świąteczna jest doskonała na zimno, z sosem majonezowym lub chrzanowym. Obsmażone w całości mięso gotujemy w aromatycznym wywarze z dodatkiem przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, listka laurowego, cebuli, goździków i tymianku, a po ugotowaniu osuszamy i ponownie rumienimy. Dzięki temu szynka nabiera wyjątkowego smaku i można ją dłużej przechowywać.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?