Mazurek serowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 45 min.

  • Porcje 18

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

masa serowa:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Masa serowa: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
  2. Ciasto: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
  3. Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
  5. Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
  6. Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.

Opis przepisu:

Mazurek serowy to słodki pomysł na ciasto wielkanocne, które pięknie zaprezentuje się na świątecznym stole. Ten typ mazurka wielkanocnego pieczemy z wykorzystaniem gęstej masy serowej z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, a gotowy mazurek serowy podajemy polany polewą czekoladową. Mazurek i inne wielkanocne wypieki możesz także ozdobić kolorowymi dekoracjami, które sprawią, że ciasta będą wyglądać wiosennie i bardzo świątecznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?