Wołowina z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.
  2. Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.
  3. Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.
  4. Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.
  5. Duś na małym ogniu około 90 minut.
  6. Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.
  7. Podawaj z kaszą.

Opis przepisu:

W gulaszu najważniejsze jest mięso, dlatego wybierz dobry kawałek wołowiny na pieczeń i samodzielnie podziel go na małe kawałki. Gulasz wołowy z pieczarkami i cebulą przygotujesz łatwo z pomocą POMYSŁU NA... Gulasz WINIARY, a dla podkręcenia smaku dodaj pod koniec odrobinę musztardy. Taka wołowina, podana z ogórkami konserwowymi i kaszą, szybko stanie się ulubionym obiadem całej rodziny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?