Tagliatelle po bolońsku

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i czosnek oczyść, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
  2. Dodaj mięso i smaż przez około 5 minut.
  3. Pokrój cukinię w półplasterki, dodaj ją do mięsa i duś kolejne 5 minut.
  4. Dodaj 250 ml wody, a następnie wsyp zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  5. Duś jeszcze przez 10 minut.
  6. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odsącz.
  7. Do makaronu dodaj mięsny sos. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Smakowite tagliatelle po bolońsku przyrządzimy łatwo, gdy mamy pod ręką mielone mięso, niedużą cukinię, czosnek, cebulę oraz - przepyszny POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku. Ugotowany al dente makaron polewamy gęstym, aromatycznym sosem, posypujemy tartym serem i dekorujemy listkami świeżych ziół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?