Gulasz inaczej

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso i cebulę pokrój w kostkę.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, dodaj cebulę i papryczkę, podsmaż.
  3. POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem, duś około 60-80 minut.
  4. Kiełbasę obierz z osłonki i pokrój w kostkę.
  5. Do gulaszu dodaj kiełbasę i koncentrat pomidorowy.
  6. Podawaj z kaszą jęczmienną.

Opis przepisu:

Oryginalny WINIARY POMYSŁ NA... gulasz inaczej: z wołowiny i kiełbasy śląskiej, z pikantną nutką pepperoni, cebulą i pomidorowym koncentratem. Doskonały z perłową kaszą jęczmienną. Do takiego gulaszu pasuje sporo "jarzynek" np. fasolka szparagowa, kiszona lub pekińska kapusta, sałatka z pomidorów czy kiszony ogórek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?