1

2

Przepisy

Torcik jabłkowy

5/5

przygotowanie: 35 minut

porcje: 16 porcji

kalorie: 234 kcal / porcja

Torcik na zimno bez pieczenia, ze spodem z biszkoptów, puszystą masą jabłkowo-agrestową oraz Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY. Torcik jabłkowy przygotujesz szybko i łatwo, a wygląd i smak deseru sprawi, że degustacja na pewno nie skończy się na jednym kawałku. Ciasto możesz podawać z dodatkiem Bitej śmietany WINIARY, a wierzch torciku udekorować świeżą miętą.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  3. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.
  4. Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.
  5. Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.
  6. Masło utrzyj.
  7. Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną.
  8. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.
  9. 0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.
  10. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami.
  11. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.
  12. Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.
  13. Wstaw do lodówki do stężenia.
  14. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: