składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.
- Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.
- Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.
- Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.
- Masło utrzyj.
- Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.
- 0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.
- Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.
- Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.
- Wstaw do lodówki do stężenia. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYTorcik jabłkowy na zimno bez pieczenia, ze spodem z biszkoptów, puszystą masą jabłkowo-agrestową oraz Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY. Torcik jabłkowy przygotujesz szybko i łatwo, a wygląd i smak deseru sprawi, że degustacja na pewno nie skończy się na jednym kawałku. Ciasto możesz podawać z dodatkiem Bitej śmietany WINIARY, a wierzch torciku udekorować świeżą miętą.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?