1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

biszkopt:

pianka:

masa bananowa:

Przygotowanie:

  1. Białka na biszkopt ubij na sztywno, dodaj cukier i żółtka.
  2. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
  3. Przełóż do wysmarowanej tortownicy, upiecz na złoty kolor i ostudź.
  4. Galaretki cytrynowe rozpuść w 2 szklankach wody, a galaretkę agrestową w 1 szklance.
  5. Margarynę utrzyj z żółtkami i cukrem pudrem, następnie dodaj 3 banany starte na tarce o grubych oczkach, zmiksuj.
  6. Dodaj 1 szklankę gęstniejącej galaretki cytrynowej i wyłóż na biszkopt.
  7. Na masie ułóż plasterki banana, zalej pozostałą galaretką cytrynową.
  8. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  9. Białka na piankę ubij z cukrem, dodaj galaretkę agrestową, wyłóż na masę bananową.
  10. Odstaw do schłodzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: