1

2

Przepisy

Kalarepa nadziewana

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

250 calories kalorie: 250 kcal / porcja

Kalarepa nadziewana aromatycznym mięsem mielonym z dodatkiem bułki tartej, jajek i warzyw – natki i szczypiorku. Wydrążone kalarepy nadziewamy doprawionym Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY farszem, układamy w płaskim naczyniu i gotujemy w aromatycznym bulionie. Kalarepy nadziewane farszem smakują doskonale, gdy podamy je z Sosem pieczarkowym WINIARY, do którego możemy dodać podsmażone pieczarki. Kalarepy nadziewane podawaj także z ulubionymi dodatkami – ziemniaczkami, kaszami, ryżem, lub czymkolwiek zechcesz!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
  2. Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
  3. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej 2 szklanki gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
  6. Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.
  7. Kalarepki podawaj z sosem. Możesz go dodatkowo wzbogacić dodając podsmażone pieczarki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: