Kalarepa nadziewana

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
  2. Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
  3. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej 2 szklanki gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
  6. Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.
  7. Kalarepki podawaj z sosem. Możesz go dodatkowo wzbogacić dodając podsmażone pieczarki.

Opis przepisu:

Kalarepa nadziewana aromatycznym mięsem mielonym z dodatkiem bułki tartej, jajek i warzyw – natki i szczypiorku. Wydrążone kalarepy nadziewamy doprawionym Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY farszem, układamy w płaskim naczyniu i gotujemy w aromatycznym bulionie. Kalarepy nadziewane farszem smakują doskonale, gdy podamy je z Sosem pieczarkowym WINIARY, do którego możemy dodać podsmażone pieczarki. Kalarepy nadziewane podawaj także z ulubionymi dodatkami – ziemniaczkami, kaszami, ryżem, lub czymkolwiek zechcesz!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?