składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Zawartość torebki z sosem rozprowadź w 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj przez 5 minut często mieszając.
- Makaron ugotuj al dente.
- Cebulę obierz, pokrój w półplasterki, filet i paprykę w kostkę, podsmaż je na oliwie.
- Połącz z Sosem neapolitańskim, dopraw przyprawą JARZYNKA.
- Przełóż do naczynia do zapiekania, posyp serem. Zapiekaj przez 20 minut w temp. 180°C.
- Podawaj zaraz po upieczeniu.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSzczególnie w środku polskiej zimy przyda się nieco śródziemnomorskich smaków i aromatów – na rozgrzewkę i poprawę nastroju. Pożywna zapiekanka włoska z kurczakiem to świetna propozycja na jednodaniowy obiad z piekarnika z mięsem, papryką, cebulą i makaronem. Do tego koniecznie wyborny Sos neapolitański Italia WINIARY, przyprawa Jarzynka WINIARY oraz tarty żółty ser do posypania. Zapiekankę serwujemy gorącą, prosto z pieca. Kto lubi, może podać do niej miskę chrupiących sałat z Sosem winegret Z Domowego Ogródka WINIARY.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?