Zapiekanka włoska z kurczakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 16 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki z sosem rozprowadź w 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj przez 5 minut często mieszając.
  2. Makaron ugotuj al dente.
  3. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki, filet i paprykę w kostkę, podsmaż je na oliwie.
  4. Połącz z Sosem neapolitańskim, dopraw przyprawą JARZYNKA.
  5. Przełóż do naczynia do zapiekania, posyp serem. Zapiekaj przez 20 minut w temp. 180°C.
  6. Podawaj zaraz po upieczeniu.

Opis przepisu:

Szczególnie w środku polskiej zimy przyda się nieco śródziemnomorskich smaków i aromatów – na rozgrzewkę i poprawę nastroju. Pożywna zapiekanka włoska z kurczakiem to świetna propozycja na jednodaniowy obiad z piekarnika z mięsem, papryką, cebulą i makaronem. Do tego koniecznie wyborny Sos neapolitański Italia WINIARY, przyprawa Jarzynka WINIARY oraz tarty żółty ser do posypania. Zapiekankę serwujemy gorącą, prosto z pieca. Kto lubi, może podać do niej miskę chrupiących sałat z Sosem winegret Z Domowego Ogródka WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?