Ryba z brzoskwiniami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 6

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryba należny obtoczyć w jajku i bułce.
  2. Następnie usmażyć na patelni.
  3. Cebule pokroić w piórka i podsmażamy na oleju.
  4. Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski. Dodajemy i smażymy razem z cebulą.
  5. Całość zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy brzoskwinie.
  6. Gotujemy przez chwile i dodajemy ketchup.
  7. Rybę zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.

Opis przepisu:

Zaskakująco pyszne połączenie delikatnej ryby ze słodkimi brzoskwiniami. Przepis jest niezwykły a do tego łatwy w wykonaniu. Rybę obtocz w jajku i bułce, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Na patelnie dodaj cebulkę oraz paprykę, wlej syrop z puszki, brzoskwinie i ketchup, całość chwilkę gotuj. Gdy potrawa już wystygnie, wstaw do lodówki i podawaj schłodzoną. Delektuj się wspaniałym połączeniem ryby z brzoskwiniami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?