Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zamrożone tortellini wsyp na głęboką patelnię i zalej 150 ml zimnej wody. Doprowadź do zagotowania i gotuj na średnim ogniu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na osobnej patelni.
  3. Pomidorki cherry pokrój na połówki.
  4. Przygotuj sos: koncentrat rozprowadź w śmietance i dopraw.
  5. Po ok. 7 minutach od zagotowania się tortellini, dodaj zeszkloną cebulę i zalej sosem. Gotuj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, dopóki tortellini nie zrobią się miękkie (ale nie będą się rozpadać). Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzuć na patelnię pomidorki. Wymieszaj.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na smakowite i sycące danie bezmięsne, to tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym będzie strzałem w dziesiątkę! Pyszne, miękkie tortellini ze szpinakiem wspaniale smakują z pomidorkami koktajlowymi oraz sosem zrobionym na bazie śmietany i koncentratu pomidorowego. Całość możesz udekorować świeżą bazylią, a dodatkowo posypać startym serem pecorino.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?