Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłko obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z oliwek.
  2. Natłuść naczynie żaroodporne i połóż warstwę jabłek.
  3. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie połóż na jabłkach, posyp majerankiem i tymiankiem.
  4. Z kaszanki usuń flak i przesmaż kaszankę na patelni. Połóż na cabuli.
  5. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp naszą zapiekankę.
  6. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Opis przepisu:

Kaszanka inaczej – tradycyjne polskie danie w nowym wydaniu. Kaszanka zapiekana z jabłkami to propozycja dla wszystkich entuzjastów kaszanki i nie tylko. Jej smak wzbogacony o aromat jabłek to zupełnie nowa kompozycja, która zasmakuje nawet sceptykom. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?