1

2

Przepisy

Krokiety z porem i kukurydzą

5/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 8 porcji

Znikają z talerza w mgnieniu oka, pyszniutkie są

składniki:

Liczba porcji:

Naleśniki:

Farsz:

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Naleśniki: Składniki na ciasto miksujemy. Patelnię smarujemy słoniną i smażymy 10 naleśników resztę ciasta zostawiamy.
  2. Pory myjemy kroimy w cienkie talarki, dusimy w garnku z niewielką ilością wody około 10 minut, dodajemy kukurydzę i dusimy jeszcze z 3 minuty. Gdyby była woda to ją odcedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i składamy na kwadraty. Maczamy z obu stron w pozostałym cieście i dajemy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: