Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Schab wędzony

Schab wędzony
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 20130329312.jpg
  • 20130329320.jpg
  • 20130330343.jpg
  • Schab wędzony
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 20130329312.jpg
  • 20130329320.jpg
  • 20130330343.jpg
  • Schab wędzony
  • czas Łączny czas: 360 min (Przygotowanie: 120 min Oczekiwanie 240 min)
  • porcji Porcji: 30
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyszny wędzony schab

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ziele angielskie, pieprz, ziarna jałowca utłuc, dodać majeranek (rozetrzeć w dłoniach), liść laurowy pokruszyć. Przyprawy wymieszać z solą kamienną i saletrą. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć umyty i osuszony schab, który należy przechowywać około tygodnia w naczyniu z pokrywką, w chłodnym miejscu. W ciągu tego tygodnia należy mięso codziennie obracać. Po tygodniu mięso umyć, osuszyć, przewiązać ciasto sznurkiem albo nabić na haki. Wędzić około 6 godzin w dymie z drzew owocowych.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 30 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 września 2013
    adela7

    chętnie zjem kawałeczek !

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Schab wędzony
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Schab wędzony

Wydrukuj przepis

Schab wędzony

Zgłoś przepis do moderacji