Sos grzybowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski, wodę zachowaj.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  3. Dodaj grzyby, podsmaż, oprósz mąką.
  4. Wlej wodę z grzybów i śmietanę.
  5. Dodaj kostkę bulionową. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Podawaj do pieczeni i ryb smażonych.

Opis przepisu:

Pachnący, gęsty sos grzybowy najlepszy jest na Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Przyrządzamy go na wywarze z dodatkiem suszonych grzybów i podsmażaną cebulą. Zabielamy śmietaną i zgodnie z tradycją polskiej kuchni podajemy do pieczonych mięs oraz ryb z patelni. Dla wegetarian - polecamy kopytka lub kluski śląskie polane sosem. Na jarzynkę - sałata ze śmietaną lub winegretem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?