1

2

Przepisy

Uszka z pasztetem

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 30 porcji

Do barszczów idealne!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z mąki jajka, soli i wody robimy ciasto. rozwałkowujemy cienko ciasto. Wykrawamy nożem kwadraty.
  2. Na każdy kwadrat dajemy troszkę pasztetu.
  3. Lepimy uszka.
  4. Uszka gotujemy na osolonej wodzie 12 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: