Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Ryżanka

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udo umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 15-20 minut.
  2. Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kosteczkę. Ryż przepłukać, wrzucić do garnka. Warzywa dodać do zupy, dodać soli do smaku. Gotować 20 minut do miękkości warzyw.
  3. W tym czasie oczyścić pora, pokroić w krążki, na dwóch łyżkach masła zeszklić i dodać do zupy. Pogotować 2 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Ryżanka to prosta i smaczna zupa oparta na ryżu. Udo z kurczaka wzmacnia jej smak i sprawia, że zupa staje się niezwykle sycąca. Wspaniały dodatek do niedzielnego, rodzinnego obiadu! Spróbujcie sami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?