Fenkuł zapiekany w śmietanie

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Koper obrać z zewnętrznych, łukowatych warstw, odciąć łodygę.
  2. Warzywo przeciąć na połowę lub ćwiartki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody.
  3. Gotować około 5 minut.
  4. Podgotowany koper wyjąć i osuszyć.
  5. Małą foremkę żaroodporną nasmarować masłem i posypać bułką tartą.
  6. Ułożyć koper w  naczyniu i zalać śmietaną wymieszaną z połową sera i koperkiem.
  7. Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekać do przyrumienienia się wierzchu.

Opis przepisu:

Fenkuł, czyli koper włoski w formie zapiekanki to doskonałe samodzielne danie, które smakuje wybornie z dodatkiem świeżego pieczywa. To włoskie danie przywoła nam na myśl śródziemnomorskie klimaty, które zachwycą nas niezależnie od pory roku. Domownicy będą zachwyceni! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?