1

2

Przepisy

Wieprzowina po seczuańsku

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w cieniutkie prostokątne plasterki, podsmaż na oleju.
  2. Wlej wodę, dodaj namoczone wcześniej grzyby, krótko podduś.
  3. Następnie dodaj pokrojoną w słupki marchewkę, pokrojone w paseczki liście kapusty oraz pokrojone na ćwiartki cebulki.
  4. Wszystko duś ok. 2 minut (warzywa powinny być chrupiące).
  5. Pod koniec duszenia dodj mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody, sos sojowy, ZIARENKA SMAKU oraz paprykę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: