Ekspresowa zupa porowa z ciecierzycą

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić na kawałki.
  2. Zalać wodą, posolić i gotować 10-15 minut do miękkości warzyw.
  3. W tym czasie obrać cebulę i posiekać w kostkę pora. Oczyścić i pokroić w krążki.
  4. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić por i cebulę. Następnie dodać kumin i pieprz. Dodać do gotujących się warzyw.
  5. Ciecierzycę wyjąć z puszki na durszlak, przepłukać z zalewy. Odsączyć część, wrzucić do warzyw i zmiksować blenderem na gładki krem.
  6. Dodać resztę ciecierzycy i ewentualnie doprawić do smaku Gotować jeszcze 2-3 minuty

Opis przepisu:

Masz ochotę na pożywną i smaczną zupę w kilka chwil? Wypróbuj sprawdzony przepis na ekspresową zupę porową z ciecierzycą. Dużym ułatwieniem w przygotowaniu tej zupy jest to, że zamiast namaczania i gotowania surowej ciecierzycy, możesz zastosować ciecierzycę z puszki. Zeszklone na maśle por i cebula dodadzą zupie wyjątkowego aromatu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?