Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

Oceń ten przepis!

5/5 5 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 10

5/5 5 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto:

Kruszonka:

owoce:

Przygotowanie:

  1. Brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki.
  2. Do miski przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia.
  3. Kruszonka: wszystkie składniki posiekać, następnie rozetrzeć między palcami na kruszonkę. Jeśli kruszonka będzie zbyt mokra, dosypać trochę mąki.
  4. Masło utrzeć mikserem na jasną i puszystą masę. Dodawać cukier, szczyptę soli i dalej ucierając wbijać po jednym jajku.
  5. Do ubitej masy dodać przesiane mąki z proszkiem i wymieszać szpatułką, do połączenia składników.
  6. Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Na ciasto wyłożyć owoce, rozcięciami ku górze. Posypać równomiernie kruszonką.
  7. Piec w temp. 175st.C przez ok.45 minut, do tzw. suchego patyczka.

Opis przepisu:

Inspiracja: „Ciasta, ciastka i takie tam” Agata Królak. Doskonały, wypróbowany przepis na ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką. Szybkie i łatwe do wykonania, a dzięki temu, że użyjesz Proszku do pieczenia WINIARY na pewno pięknie ci wyrośnie. Przepyszne z każdym rodzajem owoców. Niesamowity zapach pieczonego ciasta i smak sprawia, że szybko zniknie zaraz po upieczeniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?