Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik na ciepło:)

  • Sernik na ciepło:)
  • czas Łączny czas: 100 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Najlepiej smakuje na drugi dzień jak jest schłodzony:) Naprawdę polecam upieć bo warto;)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. SER: Cukier utrzeć z żółtkami i masłem na jednolita masę
  2. Dodać porcjami ser i miksować
  3. Następnie wlać szklankę gorącego mleka
  4. Dodać budyń waniliowy, mąke ziemniaczana, proszek do pieczenia i miksować
  5. Potem białka z jajek ubić i wlać do miski z masą serową ''mieszająć łyżką'', żeby była puszysta masa.
  6. Na posmarowaną blachę olejem i posypaną bułką tartą, i wyłożone ciastem kruchym wlac na blaszkę masę serową. Piec w temp.180 C, przez ok 55,60 minut
  7. Ciasto kruche: Mąkę,jajko,masło,cukier,cukier waniliowy,z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia,ubić ręcznie w misce. Potem włożyc na 60minut do lodówki by się lepiej rozwałkowało ciasto. Życzę smacznego naprawdę polecam:)
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 21 sierpnia 2013
    teachmetiger

    Sernik na kruchym spodzie... mniam

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik na ciepło:)
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik na ciepło:)

Wydrukuj przepis

Sernik na ciepło:)

Zgłoś przepis do moderacji