1

2

Przepisy

Sernik na ciepło:)

4/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 20 porcji

Najlepiej smakuje na drugi dzień jak jest schłodzony:) Naprawdę polecam upieć bo warto;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. SER: Cukier utrzeć z żółtkami i masłem na jednolita masę
  2. Dodać porcjami ser i miksować
  3. Następnie wlać szklankę gorącego mleka
  4. Dodać budyń waniliowy, mąke ziemniaczana, proszek do pieczenia i miksować
  5. Potem białka z jajek ubić i wlać do miski z masą serową ''mieszająć łyżką'', żeby była puszysta masa.
  6. Na posmarowaną blachę olejem i posypaną bułką tartą, i wyłożone ciastem kruchym wlac na blaszkę masę serową. Piec w temp.180 C, przez ok 55,60 minut
  7. Ciasto kruche: Mąkę,jajko,masło,cukier,cukier waniliowy,z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia,ubić ręcznie w misce. Potem włożyc na 60minut do lodówki by się lepiej rozwałkowało ciasto. Życzę smacznego naprawdę polecam:)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: