Sałatka z jajkiem i brokułami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 8

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuły gotujemy na pół twarde, ostudzamy.
  2. Sałatę szarpiemy.
  3. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
  4. Jajka, pomidory, ogórki, rzodkiewki, brokuły kroimy w średnie kawałki (według uznania).
  5. Majonez mieszamy z jogurtem na jednolitą masę i doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Do miski wrzucamy część poszarpanej sałaty oraz po pół z każdych składników.
  7. Polewamy sosem.
  8. Na sos wkładamy pozostałą część składników.
  9. Polewamy pozostałym sosem.

Opis przepisu:

Wspaniała, kolorowa sałatka, która może pełnić rolę obiadu, kolacji, przystawki, a nawet lunchu w pracy. Jajko i świeże warzywa, w tym brokuły, o których walorach odżywczych można napisać niejedną książkę, tworzą w tym wariancie niesamowite połączenie, które zadowoli, ale i zaskoczy każdego, kto będzie miał szczęście spróbować naszego dania. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?