Placki z kabaczka

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kabaczek obierz, usuń gąbczasty środek łyżką. Zetrzyj go na tarce na grubych oczkach.
  2. Obierz cebulę i również ją zetrzyj. Tym razem na małych oczkach.
  3. Startego kabaczka i cebulę wymieszaj z jajkami.
  4. Do mieszanki przesiej mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju do złotego koloru.

Opis przepisu:

Placki z kabaczka to przysmak dzieciństwa! Przyrządzane późnym latem z dojrzałych kabaczków, wciągają tak bardzo, że trudno oderwać się od talerza. Koniecznie sprawdź nasz przepis na placki z kabaczka!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?