Ciasto Brzdąc

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 20

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Biszkopt

Krem

Przygotowanie:

  1. Białka ubijamy z cukrem.
  2. Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
  3. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
  5. Kremówkę ubić na sztywno.
  6. Dodać cukier puder i kakao.
  7. Dokładnie wymieszać.
  8. Do ubitej śmietany wlewami powoli zimną żelatynę, wymieszać.
  9. Masę wykładamy na zimny biszkopt.
  10. Masę zdobimy esami floresami.

Opis przepisu:

Ciasto Brzdąc to mieszanka smaków z konsystencją, która nieco przypomina ptasie mleczko. I to właśnie fani tych łakoci powinni być najbardziej zadowoleni z tego przepisu. Smak jest fenomenalny i spodoba się zarówno najmłodszym, jak i starszym łasuchom. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?