Sałatka ze szpinaku z pomidorami i czerwoną cebulą

5/5 5 8 5 1
5/5 5 8 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone liście szpinaku umieścić w salaterce.
  2. Dodać pokrojone pomidorki i  cienkie krążki cebuli.
  3. Warzywa delikatnie wymieszać.
  4. Tuż przed podaniem doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Skropić sosem balsamicznym / składniki sosu czyli ocet i oliwę , wystarczy starannie ze sobą wymieszać/.
  6. Posypać prażonymi orzeszkami.

Opis przepisu:

Wykonaj aromatyczną Sałatkę ze szpinaku z pomidorami i czerwoną cebulą. Jest to niezwykle lekkie połączenie świeżych aromatycznych warzyw, polane aksamitnym sosem balsamicznym. Sałatkę sporządzisz, w zaledwie kilka chwil, a świetnie się sprawdzi na kolację lub jako dodatek do obiadu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • cris04
    Niestety nie mogę zakończyć poprawną edycję przepisu,poniewąż blokuje mi przejście do drugiego kroku. CDN