1

2

Przepisy

Sałatka szpinakowa z pomidorami i czerwoną cebulą

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Prosta ,smaczna,zdrowa sałatka ze świeżego szpinaku i słodkich , letnich pomidorów koktajlowych.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone liście szpinaku umieścić w salaterce.
  2. Dodać pokrojone pomidorki i  cienkie krążki cebuli.
  3. Warzywa delikatnie wymieszać.
  4. Tuż przed podaniem doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Skropić sosem balsamicznym / składniki sosu czyli ocet i oliwę , wystarczy starannie ze sobą wymieszać/.
  6. Posypać prażonymi orzeszkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • cris04
    Niestety nie mogę zakończyć poprawną edycję przepisu,poniewąż blokuje mi przejście do drugiego kroku. CDN

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: