Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ostudź ugtowany ryż.
  2. Kapustę poszatkuj, gotuj 10 min.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na maśle.
  4. Mięso wymieszaj z kapustą, ryżem, cebulą i jajkami. Uformuj kotlety. Następnie obtocz je w bułce i smaż na oleju.
  5. Zawartość Sosu rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  6. Kotlety polej sosem i posyp szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Mielone kotlety z ryżem w sosie pomidorowym to doskonały pomysł na pożywne i proste drugie danie, bo ma w sobie wszystko: mięso, ryż i warzywa. Do masy mięsnej dodajemy poszatkowaną, podgotowaną białą kapustę, podsmażoną cebulę, gotowany ryż i surowe jajka. Panierujemy w bułce, smażymy i podajemy z przepysznym Sosem pomidorowym, posypane siekanym szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?