1

2

Przepisy

Makowiec z pianką

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 25 porcji

Makowiec delikatny w smaku ukryty pod bezową pianką .

składniki:

Liczba porcji:

ciasto

DODATKOWO

PIANA:

Przygotowanie:

  1. Z mąki , margaryny , proszku do pieczenia , żółtek i cukru pudru robimy gładkie ciasto. Zawijamy je w folie i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wałkujemy i wykładamy posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą formy. Nakłuwamy je widelcem.
  2. Mase makową łaczymy z żółtkami i miodem. Dokładnie mieszamy.Wykładamy ja na ciasto.
  3. Wykładamy pokrojone w plastry jabłka na ciasto.
  4. Na pianę ubijamy 5 białek z dodatkiem cukru. Pod koniec ubijania dodajemy proszek budyniowy. Ciasto wyciagamy z piekarnika. Polewamy ubitą pianą i wstawiamy jeszcze na 15 -20 minut .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: