1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z mąki , margaryny , proszku do pieczenia , żółtek i cukru pudru robimy gładkie ciasto. Zawijamy je w folie i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wałkujemy i wykładamy posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą formy. Nakłuwamy je widelcem.
  2. Mase makową łaczymy z żółtkami i miodem. Dokładnie mieszamy.Wykładamy ja na ciasto.
  3. Wykładamy pokrojone w plastry jabłka na ciasto.
  4. Na pianę ubijamy 5 białek z dodatkiem cukru. Pod koniec ubijania dodajemy proszek budyniowy. Ciasto wyciagamy z piekarnika. Polewamy ubitą pianą i wstawiamy jeszcze na 15 -20 minut .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: