1

2

Przepisy

Sałatka z tuńczykiem

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 12 porcji

Pyszna sałatka dla smakoszy tuńczyka

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem i musztardą.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Jajka ugotuj na twardo.
  4. Białka jajek oddziel od żółtek.
  5. Białka i żółtka zetrzyj na tarce ale oddzielnie.
  6. Paprykę porkoj w kostkę.
  7. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy.
  8. Szczypiorek posiekaj.
  9. W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, sos majonezowo-musztardowy, papryka, tuńczyk, szczypiorek, sos majonezowo-musztardowy, kukurydza, ser żółty, sos majonezowo-musztardowy, żółtka.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: