Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Ser smażony na kruchym cieście

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 20

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto kruche:

Ser:

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.
  2. Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.
  3. Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.

Opis przepisu:

Sernik w innym wydaniu. Masa serowa jest smażona, dzięki czemu jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty i wspaniale komponuje się z kruchym ciastem. Dodatek budyniu śmietankowego WINIARY sprawi, że ser będzie delikatniejszy i zyska na słodkości i aromacie. Całość wspaniale nadaje się na rodzinne przyjęcie. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?