Sałatka ze szpinakiem i fetą

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj szpinak, paprykę i ogórka.
  2. Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku.
  3. Ogórek zielony pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę.
  4. Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
  5. Paprykę, ogórek i ser wyłóż na szpinak. Dodaj oliwki i liście bazylii.
  6. Przygotuj sos: wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, musztardę. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  7. Sałatkę podawaj polaną przygotowanym sosem oraz z grzankami.

Opis przepisu:

Kolorowa sałatka ze szpinakiem, serem feta, czerwoną papryką, ogórkiem i oliwkami to znakomity pomysł na wartościowy dodatek do obiadu, czy grilla, lub przekąskę. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a wygląda bardzo efektownie. Dressing na bazie oliwy i octu balsamicznego nada potrawie charakteru. Podawaj z grzankami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?