Łosoś na parze z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, ja dodatkowo użyłam mielonej papryki.
  2. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
  3. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, nakładamy sito do parowania, układamy na nim rybę oraz lekko posolone i popieprzone warzywa, przykrywamy pokrywką.

Opis przepisu:

Masz ochotę na pyszny i lekki obiad z łososiem w roli głównej? Wypróbuj przepis na łososia na parze z warzywami! Przygotowany bez tłuszczu, z warzywami i aromatycznymi przyprawami smakuje naprawdę wspaniale! Jego przyrządzenie nie wymaga dużo czasu, więc łosoś na parze z warzywami sprawdzi się jako szybki i niezawodny przepis.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?