Sałatka z winogronami i fetą

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Roszponkę opłucz i lekko osusz. Włóż do miski. Następnie Ser feta pokrój w grubą kostkę, dodaj do sałaty. Pomidorki cherry pokrój w połówki. Dodaj. Winogrona także pokrój na pół i dorzuć do reszty. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wrzuć do miski.
  2. Ocet, oliwę i miód wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Słonecznik upraż na suchej patelni przez kilka sekund.
  4. Sos balsamico wlej do sałatki. Wymieszaj.
  5. Sałatkę posyp słonecznikiem.

Opis przepisu:

Roszponka, winogrona, pomidorki, ser feta, cebula i słonecznik to wszystkie składniki, które tworzą wspaniałą kompozycję smaków. Pyszne połączenie uzupełnia wyśmienity sos z miodu, oliwy z oliwek, octu balsamicznego. Sałatka z winogronami i fetą z dodatkiem grzanek lub chrupiącej bułki może stanowić samodzielne danie na lunch. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?