Ciasto jogurtowe z jagodami

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.
  2. Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.
  3. Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.
  4. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40min.

Opis przepisu:

Ciasto jogurtowe z jagodami to przysmak delikatny, idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. Najlepiej zrobić je latem, kiedy możemy zebrać świeże jagody, ale mrożone również się do tego nadadzą. Dodajmy Cukru waniliowego WINIARY, który uraczy nas miłym aromatem. Jogurt naturalny nada ciastu delikatności i sprawi, że będzie rozpływać się ustach. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?