Zupa krem z buraków

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 5

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obrane buraki i marchewkę rozdrobnić w malakserze lub pokroić w kostkę.
  2. Włożyć do garnka i wlać tyle wody, aby warzywa były pokryte. Dodać ziarenka smaku i gotować do miękkości pod przykryciem ok. 40 minut.
  3. Dodać do wywaru przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, sok z cytryny i śmietanę, a następnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Gdyby zupa była zbyt gęsta, uzupełnić przegotowaną wodą.

Opis przepisu:

Zupa krem z buraków to obiad smaczny, pożywny i zdrowy. Buraki to skarbnica witamin, a kiedy do tego skarbu dodamy ziarenka smaku WINIARY, uzyskamy coś wartego więcej niż jakikolwiek czas spędzony z kuchni. Rodzina będzie zachwycona nietypową zupą i z pewnością poprosi o dokładkę. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?