1

2

Przepisy

Omlet ryżowy

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 3 porcje

Można podać jako dodatek do dania głównego.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do wcześniej ugotowanego ryżu i ostudzonego dodać jajko, mąkę wszystko razem wymieszać. Uformować małe placki i kłaść na patelnie na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Ser pokroić w plasterki położyć na wierzch i poczekać aż się lekko roztopi. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: